Bureaucratie in de advocatuur?


  

 

  

 

 

Eenpitters zijn fout, hoe zit het met de grote advocatenkantoren?

Nog niet zo lang geleden is er het nodige te doen geweest over de eenpersoonsadvocatenkantoren. Zij zouden onvoldoende kwaliteit leveren en een gevaar zijn voor de advocatuur.

Hoe zit dat met de grote advocatenkantoren? In een uitzending van BNR Nieuwsradio (helaas niet meer te beluisteren) kwam onlangs naar voren dat jonge medewerkers van grote advocatenkantoren en accountantskantoren aan de Amsterdamse Zuidas zich een ongeluk ergeren aan de graaicultuur. Dat constateert Intermediair op basis van interviews bij deze yuppen. Een jonge accountant werk zich kapot, maar een bonus van 1000 euri wordt hem zo maar in het kader van bezuinigen door de neus geboord, maar de top gaat wel met 5 ton per jaar naar huis. Bij nader inzien rijst de vraag of de jonge medewerkers zich echt ergeren aan de graaicultuur of aan het feit dat zij zelf niet kunnen graaien.

De grote advocatenkantoren aan de Amsterdamse Zuidas en andere soortgelijke prachtwijken worden ook wel "veredelde makelaarskantoren aan de As van Zuid" genoemd omdat zij veel geld verdienen met het verlenen van diensten aan gemeenten, woningcorporaties en andere vastgoedspeculanten en veroorzakers van de crisis.

Zie ook:

Loorbach over eenpitters

Sprookjes in het Advocatenblad

Advocaat overleden na stress

Jaarcongres en demonstratie over kredietcrisis

Smeulend conflict op de Zuidas: de oudere generatie graait te veel

Graai-generatie wekt weerstand op

 

18 maart 2013

update 20 augustus 2013