Bureaucratie in de advocatuur?


  

  Home

  Dossiers

  Links

  

 

  

 

 


Unger geen landelijk deken meer

Rita Verdonk is al meer dan een half jaar niet langer onze minister van vreemdelingenzaken en integratie. Toch lijkt het soms of dit tot nu, 16 augustus 2007, toe nog steeds niet overal is doorgedrongen. Wij kunnen er dus niet zonder meer van uit gaan dat het al wel overal is doorgedrongen dat Els Unger niet langer onze landelijk deken van de Orde van Advocaten is.

Inmiddels heeft heeft haar opvolger, Willem Bekkers, zijn visitekaartje afgegeven in de vorm van een artikel in het advocatenblad van 13 juli 2007 in de rubriek ¨Van de deken¨ met de titel ¨Gewaarschuwd man¨, een interview samen met een advocaat Ton Steinz in het programma Juridische Zaken op BNR Nieuws radio en een artikel waarin hij reageert op een artikel van Fred Teeven en Ton Steinz. Fred Teeven is eigenlijk officier van justitie maar is thans lid van de Tweede Kamer, vroeger voor Leefbaar Nederland en nu voor de VVD, een partijgenoot van Rita Verdonk dus.

Het vertrek van Unger heeft ook aanleiding gegeven tot een eerder artikel in het Advocatenblad van Unger onder dezelfde rubriek en een interview met Unger in het blad Mr.

Het artikel van Bekkers in het Advocatenblad, onder de rubriek ¨van de deken¨ voert de titel ¨gewaarschuwd man¨. Dit artikel handelt over het vertrek van Unger als landelijk deken. ¨Els Unger was de eerste vrouw die algemeen deken werd van de Nederlandse Orde van Advocaten. Zij vond dat belangrijk en was daar trots op. Terecht. Ook was zij onverholen verontwaardigd dat het zo lang heeft geduurd voordat het zo ver was.¨

Rita Verdonk was de eerste vrouwelijke minister van vreemdelingenzaken en integratie. Zou Rita Verdonk er ook onverholen verontwaardigd over zijn geweest dat het zo lang heeft geduurd voordat dat zo ver was? En zou Els Unger ook daar verontwaardigd over zijn?

Bekkers geeft aan dat inmiddels meer dan 50% van de instromende advocaten vrouw is, maar dat betekent niet dat het doel van Els Unger is bereikt, aldus Bekkers.

Volgens Bekkers heeft Unger tijdens haar dekenaat eigenzinnigheid, moed en lef getoond en heeft zij daarmee niet alleen vrienden gemaakt, maar dat vond Els naar haar zeggen ook niet zo erg. Als het om de inhoud gaat moet je je rug recht houden, ook als de ander dat niet zint, zo schrijft Bekkers.

Rita Verdonk noemde zichzelf ¨eindelijk een minister die de rug recht houdt¨. Anderen zagen haar meer als ¨de zoveelste minister die dacht alles en iedereen in daadkracht te overtreffen¨. Ook Rita Verdonk heeft tijdens haar ministerschap niet alleen vrienden gemaakt en ook Rita Verdonk zal dat ongetwijfeld niet zo erg hebben gevonden.

Volgens Bekkers zal de balie Els als bestuurder nog gaan missen. Niet iedereen is echter zo vol lof over het optreden als landelijk deken van Els Unger.

Willem Bekkers nieuwe deken Nederlandse Orde van Advocaten - Orde van Advocaten

Albayrak verantwoordelijk voor juridische beroepen - Orde van Advocaten

www.ritaverdonkfanclub.nl

Verdonk en integratie

Foute vreemdelingenrechtadvocaten

16 augustus 2007