Bureaucratie in de advocatuur?


  

  Home

  Dossiers

  Links

  

 

  

 

 Verdonk uit fractie VVD gezet

Rita Verdonk is vandaag, donderdag 13 september 2007, uit de VVD fractie gezet. Dat melden BNR Nieuwsradio en de Telegraaf. Direkte aanleiding zou zijn dat zij zou hebben gezegd dat de VVD onzichtbaar is in het vreemdelingendebat en/of dat Wilders er met dat thema vandoor zou zijn gegaan o.i.d. Waarschijnlijk was dit de druppel die de emmer deed overlopen. Eerder zou zij gezegd hebben achter Rutte te staan, maar dat was kennelijk niet langer wederzijds. Soms is het in de politiek net zoals in het voetbal: als het bestuur van een club het vertrouwen in een trainer uitspreekt, heeft de trainer reden om zich zorgen te maken.

Volgens Rutte hebben politici een persoonlijke verantwoordelijkheid om professioneel hun werk te doen en is het te vaak voorgekomen dat zij grote fouten maakte die de partij schade berokkenden. Volgens Rutte kan het niet zou zijn dat keer op keer één collega in de media uitspraken doet die het beeld verwarren en zorgen dat er schade wordt aangebracht.

Verdonk gaat zich nu gedurende 24 uur beraden over de vraag of zij zich uit de politiek terugtrekt of dat zij verder gaat met een eigen partij. Inmiddels hebben enkele leden van de fractie van de VVD uit de Tweede Kamer, waaronder Fred Teeven, die onlangs samen met een advocaat Ton Steinz een artikel met de titel ¨Onfatsoen samenleving is in de advocatuur gekomen¨ heeft geschreven. Misschien gaat Teeven wel samen met Verdonk een nieuwe fractie vormen.

Inmiddels is bekend hoe dit incident is afgelopen. Verdonk blijft in de Tweede Kamer en blijft lid van de VVD. Voor wie het nog steeds niet begrepen heeft: Rita laat zich door niemand wegsturen! Dat is al eerder gebleken toen zij nog onze minister van vreemdelingenzaken en integratie was en een tegen haar ingediende motie van wantrouwen leidde tot het vertrek van twee andere ministers maar niet van Verdonk. De zoveelste meesterzet van Rita! Toch kan deze meesterzet niet wegnemen dat het optreden van Rita in de politiek voor de buitenwacht lijkt op een serie incidenten, zoals ook het optreden van Els Unger als landelijk deken van de Orde van advocaten lijkt op een serie incidenten.

Rita's meesterzet - Geen stijl

Na Unger nu Verdonk aan de beurt

Unger geen landelijk deken meer

Verdonk uit fractie gezet - BNR

Tussen Rita en Mark heeft het nooit geboterd - BNR

'Moedig besluit van Rutte' - BNR

VVD-leider Rutte zet Rita Verdonk uit fractie

Van Baalen: Ik kon de scherven niet meer lijmen - BNR

Steun voor Verdonk in peiling - BNR

Teeven en Aptroot beraden zich op positie - BNR

Meerderheid VVD-kiezers wil af van Rutte - BNR

Rita reageert op ontslag - Dumpert

Aptroot en Teeven beraden zich - NOS

Verdonk overweegt eigen partij - NOS

Rita Verdonk uit de VVD, maar in de Playboy - Telegraaf

Rutte wipt Rita uit VVD - Geen stijl

Rita wil macht - Geen stijl

13 september 2007

update 17 september 2007