Bureaucratie in de advocatuur?


  

  Home

  Dossiers

  Links

  

 

  

 

 

|

Jaarcongres Orde van advocaten 2010

Op vrijdag 24 september 2010 vond in de Doelen te Rotterdam het jaarcongres van de Orde van advocaten plaats. De eerste spreker na de officiële opening door Ferdinand Grapperhaus was PvdA-locoburgemeester Dominic Schrijer, bekend van een plan om Rotterdam in vier jaar werkloosheidsvrij te maken. Dat plan zou gerealiseerd moeten worden door alle bijstandstrekkers een baan, een leerwerktraject of "vrijwilligerswerk" aan te bieden. Wie weigert wordt uit de uitkering gezet. Dat idee om Rotterdam binnen vier jaar "werkloosheidsvrij" te maken doet denken aan ideeën over een maatschappij waarin geen plaats meer zou zijn voor recessies en economische achteruitgang, zoals die bij de veroorzakers van de kredietcrisis, waaronder ook PvdA-politici - denk aan de "prachtwijken", de "Vogelaarwijken" - en anderen die daar riant aan verdiend hebben, bestonden. Verschil met het plan om Rotterdam binnen vier jaar "werkloosheidsvrij" te maken is dat dit laatste plan dateert van ruim na het uitbreken van de kredietcrisis.

Nadat Schrijer aan het woord was geweest, hield landelijk deken Jan Loorbach zijn dekenrede. Deze kunt u hier en hier vinden.

Loorbach verwees naar twee studies over de Nederlandse advocatuur die dit jaar zijn verschenen: "35 jaar sociale advocatuur" en daarna, eerder deze maand, "Smalle marges; de Nederlandse advocatuur in de Tweede Wereldoorlog".

Al eerder dit jaar had de Orde van advocaten ook al een feestje gevierd.

27 september 2010

Binnenkort meer