Bureaucratie in de advocatuur?


  

  Home

  Dossiers

  Links

  

 

  

 

 

Presteerde Unger onder de maat?

Unger geen landelijk deken meer aflevering 2

Volgens Bekkers zal de balie Els als bestuurder nog gaan missen. Niet iedereen is daar echter zo zeker van.

In aflevering 7 van het Advocatenblad van dit jaar, 2007, staan op bladzijde 265 en 293 enkele artikelen met als direkte aanleiding ¨het boekje met de harde kaft¨ of ¨het nieuwste boekwerk van de Orde van Advocaten¨, zoals het in Bureaucratie in de advocatuur eerder is genoemd.

Op bladzijde 293 van die aflevering van het Advocatenblad staat een artikel van Marianne Dumont, advocaat te Rotterdam. Dumont wijst er op dat Unger voor grote onrust onder advocaten en burgers heeft gezorgd door in alle kranten te verkondigen dat er zeker 200 foute advocaten zijn. Unger noemde haar baan als landelijk deken een ¨eervolle maar slecht betaalde hondenbaan¨. Dumont wijst er op dat veel ¨pro-deo advocaten¨ zo denken over de miserabele vergoedingen van de Raad voor Rechtsbijstand. Dumont besluit het artikel met de woorden: ¨Ik hoop op een betere landelijk deken en een betere pr voor ons allemaal.¨.

Bureaucratie in de Advocatuur onderschrijft de inhoud van het artikel van Dumont. Zie ¨Foute advocaten¨ en ¨Unger en Ahold¨. Wat heeft het optreden van Unger als landelijk deken aan positiefs opgeleverd? Dat nu meer dan 50% van alle intredende advocaten vrouw is? Zou dat zonder het optreden van Unger als landelijk deken anders zijn geweest?

In het blad ¨Mr.¨, aflevering 6/7 van 2007, verscheen op bladzijde 12 e.v. een artikel met de titel: ¨Boegbeeld & pispaaltje¨. Het artikel opent met de woorden: ¨Een serie incidenten. Dat lijkt het dekenaat van Els Unger voor de buitenwacht....¨.

Relatiegeschenk Orde met kritiek ontvangen - Advocatie

27 augustus 2007